AZ UV fény-mentes barnítás, egy kémiai folyamat eredménye, amely során egy speciális cukor származék (DHA-Dihydroxyactone) lép reakcióba a bőr felső rétegében található aminosavakkal és ez által alakul ki a természetes gyönyörű barna bőr. Hasonló folyamat játszódik le, amikor egy almát kettévágunk és kitesszük a napra amely órák alatt bebarnul. A folyamat óriási előnye, hogy a kívánt barna bőr elérése teljesen biztonságos. A bőrt nem érik káros UVA vagy UVB sugarak. A DHA bőrfelületre juttatását követően a kívánt barna szín azonnal látható, de kb. 2-3 óra alatt érhető el. A barnulási folyamat körülbelül további 6 órán keresztül tart. Az egészséges és hidratált bőr barnul a legszebben! Bőre megfelelő kondicionálásával, majd a kezelést követő ápolásával növelheti UV fény-mentes kezelésének eredményességét.

 

ELŐKÉSZÜLETEK és BŐRÁPOLÁS

1.  Előkészületek a kezelés reggelén

A száraz, elhalt bőrréteg eltávolítására, miden kezelés előtt használja az Amber Sun Moisturizing Body Scrub TESTRADÍRT. Helyreállítja bőre pH értékét, kíméletesen távolítja el az elhalt hámréteget és megfelelő hidratáltságot biztosít bőre számára. Élénkítő, mikroszemcsés összetételű bőrradír napi használatra is kitűnően alkalmas. Gyengéden tisztítja és előkészíti bőrét a napozásra, vagy UV fény-mentes kezelésre.  A hibátlan szín elérése érdekében kiegyenlíti a színtónust és a bőrstruktúrát. Gyengéden bánik a legérzékenyebb bőrrel is – kiváló arcápoló. Minden bőrtípusra alkalmas.

A bőr teljes, természetes megújulási ciklusa 28 naponként történik. Egy hét alatt a bőr 25%-a hámlik le, ezért az UV fény-mentes eredmény lassan elhalványul. Az UV fény-mentes barnító eljárás csupán a bőrréteg felső huszonöt százalékában fejti ki hatását, ezért javasolt ezen réteg eltávolítása minden kezelés előtt. Az elhalt, száraz bőrsejtek megakadályozhatják, hogy a DHA bronzosító friss, egészséges bőrsejtekben szívódjon fel. Amennyiben az UV fény mentes barnító oldat, száraz, hámló bőrre kerül, a fakulás során barnasága kevésbé természetes, egyenetlen színűvé válik, és az eredménye is kevesebb ideig lesz tartós.

FIGYELEM! Ne használjon testápolót, hidratáló krémet és parfümöt és dezodort a kezelés előtt. Gyantázás a kezelés előtt 48 órával javasolt. A legjobb eredmény érdekében ne sminkeljen. Amennyiben mégis így tesz, a kezelés előtt óvatosan távolítsa el a sminket.

Felkészülés a kezelés napján

VISELJEN sötét, bő szabású ruhát és vegye le ékszereit. A szűk ruha ledörzsölheti vagy elmaszatolhatja a bronzosítót. VÉDELEM: A helyszínen biztosítunk AMBER SUN BARRIER KRÉMET, mellyel elkerülheti az extra száraz helyek (tenyere, kézfeje, körmei, a bőrkeményedések és lábfeje) elszíneződését.

Ápolás a kezelés után

Kerülje a vizet! Legalább 4 órán keresztül kerülje, hogy a bőre vízzel érintkezzen, mert ezzel megállíthatja a barnulási folyamatot, és/vagy bőre csíkossá válhat. Kerülje az úszást és a spa jellegű tevékenységeket! Várjon a zuhanyzással! A legjobb eredmény érdekében legalább 8 órát várjon, mielőtt fürödni vagy zuhanyozni megy. Az azonnali bőrszín megőrzése érdekében, és a csíkosság elkerülése érdekében a kezelést követő 16 órás időszakban kizárólag tisztavízzel tisztálkodjon. Az első zuhanyzáskor ne lepődjön meg! Az azonnali hatást nyújtó kozmetikai bronzosító rendeltetése szerint lemosódik, alatta láthatóvá válik az UV mentes kezelés hatása, azaz a gyönyörű aranybarna bőr.

Tisztálkodás 

A kezelés utáni zuhanyzáshoz, használja az AMBER SUN HIDRATÁLÓ TUSFÜRDŐ GÉLT. Kerülje a szappan vagy magas pH értékű készítmények használatát ezek gyorsan csíkossá tehetik, és kifakíthatják az elért bőrszínt. Bőrtisztító készítményeink hidratáló és bőrtápláló hatásúak, emellett megőrzik bőre ideális pH szintjét. A megfelelő tisztálkodás mellett, bőre egyenletesen fog kifakulni, és hosszantartó, természetes hatású színt kap. Fürdés után finoman szárítsa bőrét.

Hosszantartó barna szín/hidratálás/felüdülés: 

A kezelést követő napon, zuhanyzás után használja az AMBER SUN PROLONG UTÓKEZELŐ TESTÁPOLÓT. A bőr alsóbb rétegeiben, mélyen megköti a nedvességet, így sejtszinten védi meg a kiszáradástól. Bőre egész nap ideálisan hidratált lesz, így színe üdévé és hosszantartóvá válik. A bőrfeszesítő koffein kiegyenlíti és kisimítja a bőrfelületet. Napi használatával a sugárzóan aranybarna szín elmélyíthető, illetve megőrizhető. A bőrápoló segít az egészséges szín, és hidratált bőr megőrzésében, és frissítő ragyogást nyújt bőre számára. A PROLONG formulájának köszönhetően bőrszíne fokozatosan, egyenletesen fakul ki.

Néhány tapasztalati tanács a tartósság és az egyenletes elhalványulás érdekében:

  • Az UV mentes barnítással elért szín, nedvesen érzékeny, ezért javasoljuk, hogy a tusolás után, ne dörzsölje száraz törülközővel.
  • Tusolás után a nedvességet óvatosan itassa fel bőréről.
  • A szín tartósságát és az egyenletes fakulást befolyásolja, hogy a kezelés napján milyen hidratáltsági állapotban volt a bőre. 
  • A tökéletes eredmény érdekében a kifejezetten az UV mentes barnításra kifejlesztett termékeket használja. Amennyiben az első kezelés után 4-5 nappal a bőre fakulása nem egyenletes az azt mutatja, hogy bőre vízhiányos, száraz állapotban volt a kezelés napján. Az egyenletes kopás érdekében, naponta használja az Amber Sun hidratáló testradírt és nedves törülközővel dörzsölje át a száraz, hámló felületet. Ezt követően az Amber Sun Pro-Long testápolót és/vagy az Amber Sun Body Butter-t használja a tökéletes hidratáltság eléréséhez.

 

Partnerünk: